En het debatt har blossat upp om cask-öl i England. Anledningen är den allt sämre kunskapen om hur cask ska hanteras av barer.
Diskussionen började med att den kände ölskribenten Pete Brown, som i många år hyllat och uppmärksammat cask-öl, erkände att han i princip slutat att dricka cask.
Han tycker att de flesta pubar hanterar cask på fel sätt och att det går ut över ölens kvalitet.
– Det kanske kan ses som ett svek av någon som förespråkat cask via The Cask Report i nio år, men jag har fått nog, säger Brown till The Morning Advertiser.
Han beskriver hur han alltför många gånger gått tillbaka med dålig casköl på pubar, men inte lyckats få personalen att sluta sälja ölet.
Organisationen CAMRA (Campaign for real ale) försvarar caskölet.
– Det är synd att ett respekterat ölskribent som Pete har gjort ett sådant val, framför allt när det finns tusentals pubar som serverar fantastisk cask, säger ordföranden Colin Valentine till The Morning Advertiser
Nyligen meddelade bryggeriet Cloudwater att de slutar producera cask. Bland annat för att de håller med Brown om att pubarna inte hanterar ölet på rätt sätt.