Drömmen är ett eget bryggeri. Men i väntan på det utökar Ölofsson antalet samarbeten. Bland annat siktar han mot USA.
Det är Mathias Olofsson som står bakom satsningen på Ölofsson. Lundakillen jobbar en hel del med att hitta samarbeten där han brygger öl tillsammans med andra bryggare. Årets första samarbete blev hos Klackabacken i Kristianstad.
– Vi gjorde en gose med apelsin och citronzest, koriander och havssalt, det blev den godaste vört jag någonsin smakat, säger han.
Ett nytt samarbete är inplanerat med norska Wettre i mars, och där ska Olofsson brygga en imperial stout med spännande ingredienser.
Men hans mest spännande samarbeten håller på att utformas nu. Han har kontakt med de amerikanska bryggerierna Transient, B. Nektar och Against The Grain.
– Jag hoppas få göra en turne där senare i vår, det skulle vara häftigt.
Han tittar också på samarbetsmöjligheter i form av kontraktsbryggningar av lite större batcher. Allt detta i väntan på att en dag kunna uppfylla drömmen om att ha ett eget bryggeri.
– Min verksamhet är väldigt liten just nu och jag är nöjd med det. Men samtidigt är det ett långsiktigt mål att ha ett eget bryggeri, säger han.