Manchesterbryggeriet Cloudwater har rankats som näst bäst i världen. Nu satsar man även på London.
Cloudwater har haft en enorm utveckling de senaste åren och deras humliga öl jagas av ölentusiaster runt om i världen. Från sitt bryggeri i Manchester har man skeppat ut öl som fått användare på ölsajten Ratebeer att ranka bryggeriet som näst bäst i världen efter amerikanska Hill Farmstead.
Nu är det dags för Cloudwater att bredda verksamheten, då man satsar på en lokal i London. Grundaren Paul Jones beskriver satsningen mer soom ett tap room än en bar, trots att man inte ska ha något bryggeri i den engelska huvudstaden.
– Poängen med ett tap room är att erbjuda väldigt färsk öl i London hela tiden. Vi pratar om mindre än 24 timmar från tappning till att ölen serveras, säger han till sajten Morning Advertiser.
Än så länge är det inte officiellt var i London som satsningen ska göras, men Paul Jone säger att det kommer att finnas upp till 15 kranar med öl från Cloudwater. Någon permanent flytt till London är dock inte aktuell.
– Vi har 23 medarbetare i Manchester och jag vill inte vara utan någon av dom, säger Jones.