Bottoms Up. Är det modellen för att servera öl så snabbt som möjligt på krogen? Nu kommer satsningen till Sverige.
Det är företaget Access All Areas som skaffat sig Sverige-agenturen på Bottoms Up. Det hela handlar om en lösning som ska kunna hälla upp en öl på krogen på runt fem sekunder.
Ett specialglas med en magnet i botten ska placeras på en fatutrustning som ser till att glaset fylls automatiskt. Ölet pumpas in i glaset underifrån och magneten faller sedan tillbaka och gör glaset tätt när det är fullt.
– Det går på fyra till sex sekunder, och man kan ha flera munstycken intill varann och fokusera på annat under tiden, säger Jonas Hallberg från Access All Areas till Värmlands Folkblad.
Enligt Hallberg har Bottoms Up blivit populärt i USA och är på väg att börja användas i England, bland annat på festivaler där många öl ska serveras på kort tid.
Vackra skumkronor och annat lär få stå åt sidan, här handlar det om att få ut så mycket öl på så kort tid som möjligt.