Det krävs mat på svenska pubar för att få servera alkohol. Men kanske har Downtown i Karlstad det svenska rekordet i att sälja lite mat.
Niklas Dybeck tog över Downtown i fjol, väl medveten om att stället kanske inte hade det bästa ryktet. Men Dybeck har jobbat hårt med att få bättre ordning.
– Jag skulle vilja säga att uppförsbacken är ungefär 85 grader. Men det går. Jag är sån att jag gillar utmaningar, säger han till P4 Värmland.
Förutom en gäst som sprang runt med en förskärare så har det blivit lugnare. Bland annat för att polisen syns där ganska frekvent i preventivt syfte.
Men något större antal matgäster har Dybeck inte lyckats locka. Under de tio senaste månaderna har han sålt en enda maträtt. En nachos.
– Det är lite svårt, vi har två pizzerior vägg i vägg, de har ju jättebra mat också. Människan är ett vanedjur. Downtown är inte känt som en matrestaurang överhuvudtaget, däremot kommer det att bli det framöver, säger han till P 4 Värmalnd.