Öl på burk är trendigt och något som växer snabbt. Nu har det smittat av sig till vinvärlden också, vilket säkert är en utmaning för vinsnobbar att hantera.
Länge ansågs öl på burk vara något som inte höll hög klass och det var inte ovanligt att höra att burken gav ölet en smak av metall.
Men under det senaste åren har utvecklingen gått snabbt framåt. Som vanligt i ölvärlden är det USA som visar vägen, men även i Sverige har det snabbt blivit fler burkar på marknaden.
Nu kanske burken även är på väg att göra sitt intrång i vinvärlden. I England satsar företaget The Uncommon på att släppa sitt lätt mousserande vin på 25-centlitersburkar, och det ska förstås bli spännande att se vilket mottagande den satsningen får.
The Uncommon har som mål att bli världens mest hållbara vintillverkare. Man pekar på att burken leder till mindre koldioxidutsläpp, den går att återanvända och dessutom ska de mindre burkarna leda till att färre vin hälls ut.
Nu återstår att se vad de mest inbitna vinälskarna tycker om den här nyheten.