De är kemister i grunden så kunskapen har de från start. Nu satsar Erik Forss och Jakob Petersson på att starta Hammarö Bryggeri.
Det började som det brukar, hembryggningen blev ett allt större intresse och till slut ville de göra mer. Det ska mynna ut i Hammarö Bryggeri.
– Vi startade företaget för ett år sedan, men sedan har det tagit lite längre tid än vi tänkt oss, säger Erik Forss.
– Till att börja med ska vi brygga cirka 200 liter per batch och har köpt jästankar på 300 liter. Vi kommer också att köpa in tankar på 600 liter, säger Forss.
Tanken är att inledningsvis sälja ölen på hemmaplan i Karlstadtrakten men givetvis finns en förhoppning om att ölen ska spridas längre än så. Skulle verksamheten ta fart kommer det ändå att krävas mycket för att det ska bli en flytt.
– Vi har en stor lokal så här kan vi ha många tankar. Även ett större bryggverk skulle få plats om det blir aktuellt, säger Forss.
De första ölen som ska bryggas är en ipa och en porter. Men de ölen ska göras i två varianter.
Men ännu återstår det att se när de första ölen kan produceras.
– Det är svårt att säga när vi kan brygga. Vi har varit för optimistiska tidigare och vill inte vara det igen. Men vi hoppas ha det första ölen ute på marknaden före nyår, avslutar Forss.