Öl till mat. Har det en chans när vinet det tävlar mot är utvalt av en av Europas bästa sommelierer? Ja det hoppas faktiskt Nya Carnegiebryggeriet.
Öl blir en alltmer accepterad dryck i de flesta sammanhang. Men på finare restauranger är det fortfarande vinet som regerar när det gäller måltidsdryck.
Det vill Nya Carnegiebryggeriet ändra på och nu utmanar man vinet under en speciell middag på Grand Hotel i Stockholm.
– Vi vill ändra på det faktum att vinet alltid är det självklara valet till mat, säger Steve Dippel på bryggeriet.
Under middagen kommer fyra olika rätter att serveras. Till alla fyra serveras ett glas vin och ett glas öl. Det är Grand Hotels sommelier Fredrik Lindfors som står för vinvalet och han är mycket etablerad inom sitt gebit. Men det hindrar inte Steve Dippel att tro på ölet.
– Det ska absolut kunna fungera lika bra. Öl är ju egentligen en mer naturlig kombo till mat, då det har ett bredare spektra av smaker.
På torsdag kväll genomförs den slutsålda middagen och eventuellt får matgästerna rösta efter middagen. Om inte kommer Dippel att finnas på plats för att höra vad gästerna tycker.
– Det ska bli kul att utmana folks smaker, säger han.