Hon är från Brasilien. Men via Schweiz, USA och Danmark hamnade till slut Mariana Schneider i Helsingborg och hos Brewski. Nu är målet att bli bryggare på heltid.
Bryggningen har funnits där i några år nu. Medan hon studerade på universitet i Brasilien började hon att brygga hemma. Men vägen till bryggverket hos Brewski i Helsingborg har haft sina omvägar. Hon har bott i Schweiz en period och jobbade sedan på en skidanläggning i USA.
Men när hon reste runt i Europa för att besöka olika ölplatser lärde hon känna Henrik Papsö på Amager i Köpenhamn.
Hon blev inbjuden till Copenhagen Beer Celebration 2014 och blev kvar en månad i Köpenhamn.
– Jag lärde känna människor där och blev förälskad i Köpenhamn, säger hon.
För att kunna stanna kvar i den danska huvudstaden tog hon jobb som au pair hos en familj. Men det samarbetet fungerade inte perfekt och efter några månader slutade hon på det jobbet. Hon fick börja jobba med events och liknande på Amager efter ett tag, men i juni 2015 kom ett tufft besked.
Myndigheterna lät henne inte stanna kvar och jobba i Danmark.
– Det var tufft, jag ville ju stanna, säger hon.
Hon började att planera för att resa hem till Brasilien igen, men då dök det upp några meddelanden på Messenger från Marcus Hjalmarsson på Brewski.
– Vi skickade lite meddelanden till varandra och 15 minuter senare blev jag erbjuden ett jobb, berättar hon.
Flyttlasset gick därmed till Sverige i stället för till Brasilien. Nu bor hon i Helsingborg tillsammans med hunden Kilo. Mariana blev kommunikationsansvarig på Brewski, men blev snabbt inblandad i det mesta som görs på ett bryggeri.
– Jag har gjort sociala media, buteljerat, packat öl, allt du kan tänka dig, säger hon.
Men tankarna på att bli bryggare på riktigt fanns kvar hos henne och det har varit hennes stora mål i ganska många år.
Hon stötte på Marcus Hjalmarsson om sina planer och för ett år sedan fick hon chansen lite av en slump. Marcus var på en resa och bryggaren Fredrik Fölster blev sjuk. Då var det dags för henne att brygga för första gången på Brewski.
– Jag bryggde och fick stöttning via telefon hela tiden, men det gick bra, säger hon.
Efter det har det blivit fler bryggningar. Marcus reser en hel del och då hoppas Mariana in för att avlasta Fredrik.
– Jag kan fortfarande ha lite frågor i bland, men Fredrik är en grym lärare. Vi förstår varandra bra och han ger mig feedback hela tiden.
Hon är medveten om att hon har en del kvar att lära, men målet hon har satt upp för sig själv lever kvar.
– Mitt slutmål är att bli bryggare på heltid. Det kommer att vara mitt mål tills jag når dit.
Hon känner att hon lär sig mycket av att vara just på Brewski.
– Vi gör nästan alltid lite justeringar av recepten mellan olika batcher. Jag gillar det och jag lär mig av det hela tiden.
Intervjun går mot sitt slut och Mariana Schneider återvänder till bryggverket. Och dit vill hon återvända många gånger i framtiden.