Fyra svenska krogar får pris av Gotland

Gotlands Bryggeri har sitt eget pris, Guldbågen, som går till de krogar som bäst hanterar deras öl. Nu är årets fyra vinnare utsedda.

Priset delas ut för att lyfta fram de krogar som gör det lilla extra för ölkulturen.

– Är man en krog med ölambitioner är Guldbågen ett pris att sträva efter. I förlängningen ska det ge en boost till ölkulturen i Sverige, säger Johan Spendrup, vd och bryggmästare på Gotlands bryggeri.

Årets fyra priser går till:
Restaurang Sue Ellen, Stockholm.
Enjoy/Fiskmagasinet, Norrköping.
Ölstugen Tullen, Göteborg.

Terassen, Gävle

– Det är ju jätteroligt. Både hedrande och roligt att få den här utmärkelsen. Det är ett bevis på att vi gör något rätt och bra för att främja en bra och bred kunskap om öl. Konkurrensen är ju stenhård – det är ett stort pris, säger ägare Lars Kalén, ägare för Enjoy/Fiskmagasinet.