Daniel vill sätta fokus på kvalitet

BRYGGARENKÄTEN

Daniel Haag Wicksell på Good Guys vill ha ett öl-år med fokus på kvalitet. Det och mer berättar han om i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– Mycket! Vi anställde ny personal, vi ökade kapaciteten, började exportera, vi fick snurr på vårt taproom och många bra festivaler

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– Cirka 90 000, siktar på att försöka fördubbling under 2019.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Det finns många bra bryggerier i Sverige men Apex kom från ingenstans och började leverera otroligt bra humle-bira från dag ett.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Kvaliteten, bryggerier måste ta sitt ansvar och inte sälja defekt öl.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– Att öka kapaciteten och få folk att dricka mer craft-lager.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Joao Alberto Kolling – verkar vara en cool snubbe