Bustad satsar på en uteservering

En uteservering står högt upp på agendan för Bustad Brewing. Det och mer berättar David Bustad i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– Att vi faktiskt kom igång med produktionen och öppnade vår restaurang. Det har varit en enormt positiv respons från alla kunder i taproomet vilket var helt fantastiskt!

 – Vi kom igång sent i fjol, därav fick vi bara ut 10 000 liter. Vår kapacitet ligger kring 300 000 liter och vi siktar på cirka 60 000 liter 2019. Vi har god potential att växa, men vi har inte bråttom.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.
– Det finns så mycket bra, men jag får nog säga Oppigårds. Det är stilsäkra och håller en jämn och hög kvalité. Det fanns en anledning till att vi kallade Björn för ”Kungen” när jag jobbade på Oceanbryggeriet.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Få ihop det ekonomiskt. Hålla ner priserna mot kund samtidigt som råvarupriserna ökar.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?
– Ta oss in på Systembolaget och bygga en uteservering. Vi tror Skaraborg är en bra marknad och vi ser potentialen att kunna växa här.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?
– Jimmy på Beerbliotek. Det är min äldsta vän i branschen och vi har haft mycket kul ihop både på och utanför jobbet.