Svenskt luciafirande i Paris. Dessutom med svensk öl. Det har blivit en tradition för Julien Guillou.
Baren Ker Beer ligger i Montparnasse i Paris och i vanliga fall är det fokus på öl från Frankrike och mest Bretagne som gäller.
Men eftersom Julien Guillou har kopplingar till Sverige via sina mor vill han också ha svenskt fokus i baren. Nu har det blivit så att han firar lucia med svenska kopplingar i baren.
– Jag har firat alltid lucia i min familj och det är därför viktigt för mig att introducera kunderna till det här firandet, säger han.
Eftersom firandet sker på en bar ska det förstås vara öl inblandat. Tidigare år har han haft öl från Rocket Brewing, Brewski och Örebro Brygghus, och den här gången bestämde han sig för att satsa på Ängöl och Brygghus 19.
– Vi beställde en hel pall med öl från de bryggerierna, jag ville ha julöl men också lite andra ölstilar som inte är så vanliga här, menar Guillou.
För att göra den svenska kopplingen tydligare var även maten inspirerad av Sverige, och då handlade det om Janssons frestelse, köttbullar och sill.