Coronaviruset satte stopp för det fysiska evenemanget. Men trots det är det många som vill vara med och tävla i årets SM i hembryggning.
Det var Göteborgs tur att stå som värd för SM den här gången, men det evenemanget ställdes in precis som de allra flesta ölevenemang under våren.
Men trots det ska det utses medaljörer och även en svensk mästare. Nu har anmälningstiden gått ut och 528 olika öl har skickats in. Det ska jämföras med fjolårets 620 öl.
– Det är alltid lite fler öl när SM hålls i Stockholm och jag tycker det är en bra siffra, säger Svensson.
Han konstaterar att domare runt om i landet nu ska döma de elva olika klasser där det delas ut medaljer. Flest öl, drygt 100 stycken, har det anmälts till lagerklassen, så där det blir det riktigt tufft att ta en medalj. Även klassen för belgisk öl samt klassisk ale, där bland annat india pale ale räknas in, är populära att tävla i.
Störst chans att ta medalj har de som skickat in en veteöl. Där är det nämligen bara 18 öl anmälda.
När de lokala domargrupperna är klara med sina respektive klasser väntar också en final. Den döms i Stockholm och där samlas de elva öl som bedömts vara bäst i sin klass. Den person som bryggt det bästa av de elva ölen kan sedan titulera sig svensk mästare 2020.
Vinnarna kommer att presenteras i en webbsändning 9 maj, där man kommer att hylla vinnarna, men också prata lite mer om ölen i respektive klass.
Här kan du se en video där Simon Svensson förklarar hur SM ska genomföras den här gången.