Patrick Holmqvist och Nyköping Brewing Company har haft ett omtumlande första år. Här är alla deras svar i vår enkätserie.
Holmqvist tillhör pionjärerna inom modern svensk bryggning och hans dröm är att brygga med pionjärer från Kalifornien..
1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?
– Vi öppnade den 8 februari, med det sagt har vi inget att jämföra med. Vi gick bättre än förväntat i våras och har etablerad oss snabbt. Även hösten gick bra tills de nya restriktionerna drog ner ridån helt.
2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?
– 2021 blir ett intressant och spännande år. Konsekvenserna av pandemin kommer att tydligt märkas, men på vilket sätt? För bryggeriet blir det fokus på att fortsätta brygga bra och snygg öl, med en större bredd. Nå ut till fler öldrickare och få samarbeta med kollegor!
3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna
– Det är jättesvårt att välja något, då det finns så många som lyser starkt, men Brekeriet har som helhet tagit steget till världsklass. De har otroligt hög lägstanivå.
4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.
– Det finns hur många som helst numera. Jag skulle kunna välja vilket som helst av Brygghuset Finns mörka öl, som varit mycket mumsiga, men plockar Brygghuset Finn Brown Ale, av det enkla skälet att jag druckit mest av den. Det brukar betyda något. Vidare var O/O Evergreen lysande på fat hos oss i vårt taproom.
5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?
– Vi ser gärna att vi kan komplettera maten för avhämtning med öl. Dessutom skulle det vara trevligt att kunna sälja en presentkartong till långväga turister.
6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?
– Russian River ligger mycket högt på önskelistan.