Bryggarutbildningen i Kristianstad utvecklar sin verksamhet. Till hösten ska studenterna även få lära sig mer om destillering av drycker.
Förändringen görs i en tid då allt fler bryggerier också har börjat med att producera olika destillerade drycker som gin, vodka och whisky.
– Studenterna som börjar i augusti blir de första som får ta del av det här, säger Dan Holmér, en av de ansvariga för utbildningen.
Kursen ska genomföras under tre veckor och ger 15 poäng. Förändringen sker utan att man gör utbildningen längre.
– Det blir fjärde kullen som kommer in och vi har kunnat effektivisera utbildningen och känner att vi kan vara mer effektiva, säger Holmér.
Utbildningen ska innehålla teori och praktik om råvaror, jäsning, destillering och lagring relaterat till spritdrycker gjorda av spannmål. De praktiska momenten ska genomföras med en av de producenter som finns i Skåne.
– Vi hoppas förstås att det här ska göra utbildningen mer attraktiv. och branschen har haft önskemål om att vi ska bredda utbildningen på det här sätter, avslutar Holmér.