Över 700 kommentarer om sexism och rasism. Nu skakas många av världens mer populära bryggerier och barer efter att drabbade personer vittnar om hur det fungerar i vardagen.
Det är bryggaren Brienne Allan på Notch Brewing i Massachusetts, USA, som är initiativtagare till det hela på Instagram. Under kontot ratmagnet började hon att presentera olika personers berättelser och responsen har kommit från bryggerier över hela världen.
Där vittnas det om hur kvinnor behandlas som sämre bryggare, om män som beter sig olämpligt mot kvinnor och om hur sexism och rasism finns på många håll runt om på världens olika bryggerier.
I dagsläget finns över 700 kommentarer om situationer där kvinnor i branschen utsatts för sexism eller där personer från olika etniska grupper utsattas för rasism.
– Det blev många timmars tråkig läsning, men jag är faktiskt inte förvånad. Det blir mycket känslor som rivs upp, säger Josefine Törnqvist, grundare av Ölgäris, som bland annat jobbar med att lyfta fram kvinnor i branschen.
De olika kommentarerna har fått spridning och personer med ölintresse har ställt frågor till utpekade bryggerier om hur de tänker att agera nu.
– För mig är det inte så intressant vilka bryggerier det handlar om. Det visar sig att det här är utbrett och att det är en kultur som finns. Det är viktigt för mig att se att det här arbetet sker på bryggerier och barer, det handlar inte bara om vad vi i Ölgäris säger, utan om att det finns ägare som har ett ansvar, säger Törnqvist.
Hon pekar på att ölfestivaler ofta är en plats då sådant här förekommer.
– Att det dricks alkohol och att personer tappar omdömet är långt ifrån varken en ursäkt eller det stora problemet. Det här är mycket större än så och problemen finns på arbetsplatserna varje dag.
Johan Håkansson, ordförande för Sveriges Oberoende Småbryggerier, blir ledsen och upprörd över hur det ser ut på många arbetsplatser i bryggeribranschen.
– Sexism och rasism inte ska förekomma på några arbetsplatser och att man hade hoppats och kanske trott att bryggeribranschen skulle gå i bräschen för samhörighet och ömsesidig respekt. Det är oerhört ledsamt när det visar sig inte vara så.
Föreningen har nästan 100 svenska bryggerier på medlemslistan och han tycker att detta är en fråga som ska prioriteras.
– Vi samlas för årsmöte om några veckor och det kommer säkert vara en fråga att resonera kring då, kommenterar Håkansson.