Christian Figved tar gärna något humligt till sommarens grillade mat. Det och mer berättar han i vår sommarserie.
Figved driver bryggeriet AKiA Brygghus i Kungsbacka och här är alla hans svar.
1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.
– Det är fortfarande lite svårt att svara på, springer tyvärr inte på så mycket öl ifrån olika svenska bryggerier för tillfället men jag blir otroligt imponerad av Wild & Sour Brewing Co när jag smakar på deras öl
2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?
– Ja. Vi är sociala individer, vem saknar inte en go kram ifrån medmänniskor i dagens verklighet. Har i och för sig mycket svårt att se den mest extrema krogträngseln vid baren. Men den har nog inte så många saknat?
3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?
– När restriktionerna släpper och vi kan dricka öl och umgås igen. Fotbollsmatcher live är mycket saknade!
4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?
– En tysk besk pilsner, vår egna pilsner Lygnern har jag exempelvis mycket svårt att tröttna på! Trippel – Karmeliet av Brouwerij Bosteels försöker jag alltid ha flaskor av hemma så denna funkar på en öde ö. Till slut vill jag ha med mig en gueuze, Någon blend ifrån Brauwerij 3 Fonteinen bestämmer jag mig för
5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?
– Jag gillar faktiskt en riktigt humlig fruktig tropisk Hazy-IPA till grillat.