Christian Ek äter gärna en pizza till ett av de egna ölen. Det och mer får du veta i vår sommarserie.
Ek driver Brekeriet med sina två bröder i Landskrona och här är alla hans svar.
1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.
– Jag imponeras av O/O där Olle har stenkoll på hur man utnyttjar humle på bästa sätt. De vågar sig även på brygga andra stilar än IPA och pale ales. De brygger det som de själva gillar att dricka även om det gäller ölstilar som inte är heta på marknaden (exempelvis saison).
2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?
– När restriktionerna försvinner så tror jag att det kommer bli en boom eftersom många verkligen har längtat efter att gå ut på krogen. När det stabiliserar sig gissar jag att det blir som tidigare. Det har ju sålts mer öl är normalt i TSLS på Systembolaget under 2020 och jag hoppas att fler har fått upp ögonen för hantverksbryggerier under denna pandemi.
3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?
– Det bästa är att det äntligen verkar vända.
4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?
– Girardin Black Label Gueuze. Ett komplett öl med otrolig balans och härlig komplexitet.
– Rothaus Tannenzäpfle Pils. Svårslagen pilsner.
– Brekeriet Sour & Salt. Perfekt för de varma dagarna på ön.
5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?
– Bästa kombinationen hittills för mig är Brekeriet Salt & Pepper till hemmagjord napoli-style pizza.