Bryggeribar i Höganäs under hela sommaren

Det har varit fullt drag under de första dagarna som Höganäs Bryggeri haft sin spmmarpub öppen. Foto: Privat.

Nya lokaler ger nya möjligheter Nu satsar Höganäs Bryggeri på en sommarbar med fulla rättigheter vid bryggeriet.

 

Höganäs Bryggeri har under flera år varit trångbodda och därför inte heller kunnat expandera. Men nu har man tagit över en grannlokal och då blir det utrymme för en sommarbar.

– Vi har haft provsmakningsbar tidigare, men nu kör vi med käk också. Vi kör med en egen food truck, säger bryggeriets grundare Lukas Östberg.

Nu kör man i gång vid lunch och har öppet sent in på kvällen sju dagar i veckan. Dessutom blir det vin från en lokal vingård för den som så önskar.

– Det finns ju konstigt nog folk som inte dricker öl, så vi måste ha något för dom också, säger Östberg.

Det blir fokus på sydamerikanskt käk i samarbete med lokalt kända kocken Nacho, och Östberg hoppa förstås på ett stort intresse.

– Än så länge har vi inte hunnit med att efterfråga öl från andra bryggerier, men det vore kul att ha öl även från andra delar av landet, säger han.

Satsningen pågår under hela juli och en bit in på augusti. Därefter blir det helgöppet under augusti ut.

– Klart att det här är en utveckling av vår verksamhet, säger Östberg.

Men det stannar inte där. Till nästa sommar är målet att ha byggt en fullskalig restaurang i lokalen intill bryggeriet, och där ska det då serveras napoletansk pizza till gästerna.