This Is How i Piteå har vunnit en stor offert på Systembolaget, något som kommer att få det redan snabbväxande bryggeriet att växa ännu snabbare.
Det är This Is Hows stapel-IPA How to Highlight IPA som nu ska in i det fasta sortimentet.
Gustaf Ahlin har inte fått nåt estimat än för hur stor volym det blir än. Men det blir en betydande del av årsproduktionen.
– Vi gissar på att offerten kommer att ge en ökning på 50000-60000 liter på helåret, säger han.
– Det är superkul, vi ser fram emot att fortsätta att växa med bryggeriet. Vi står redo att brygga det som behövs.
50000-60000 liter motsvarar drygt 25 procent av den beräknade totalproduktionen i år, 200000 liter.
– Det är bara två år seden vi låg på 100000 liter, och det var en milstolpe då.
This Is How grundades för bara fyra år sen och har alltså haft en snabb tillväxt sen dess.
– Vi är ett av de större bryggerierna nu här uppe, om inte det största. Det går i den riktning vi vill, säger Gustaf Ahlin.
Dessutom har This Is How startat en framgångsrik restaurang, Taps & Tacos, och förra veckan kunde vi berätta om att bryggeriet startar en ny restaurang vid skidanläggningen Dundret i Gällivare.