I maj hoppas Odd Island på att kunna öppna en restaurang på bryggeriet. Nu hänger det bara på att få tag på personal.
Just nu byggs det på Odd Island i Lindome. Där det tidigare fanns ett taproom ska det bli restaurang i stället.
– Vi söker samarbetspartner som kan driva restaurangen eller kockar som kan driva köket åt oss, säger Peter Iwers på Odd Island.
– Efter pandemin när regeringen har skrämt bort restauranganställda från branschen är det jättesvårt att få tag på folk. Lyckligtvis har vi Daniel Forsman som är en otroligt duktig kock, men han är bara en person och kan inte vara inblandad i allting.
Så premiären i maj hänger bara på hur det går med rekryteringen. Alkoholtillstånd och annat är redan klart.
Restaurangens kök kommer att finnas ute i bryggeridelen, medan gästdelen blir på samma plats som Odd Islands taproom finns idag. Men det gamla möblemanget åker ut och nya bord och stolar ska in.
– Det blir mer sittyta och i samband med vår planerade expansion av bryggeriet framöver blir det mer plats. Alkoholtillståndet gäller ända in till burklinan på bryggeriet, berättar Peter.
Samtidigt ses uteserveringen över.
– Vi rustar den med nya möbler. Det finns redan ny trall och nya glaspartier från förra sommaren, men vi tänker vi glasa in hela uteserveringen så att man slipper vinden från alla håll.
Vad som ska hamna på menyn är inte klart än, men det ska vara kvalitet, menar Peter Iwers.
– Vi är inte intresserade av att bara slänga ut billig skit för att få möjlighet att servera stora öl. Vi vill att folk ska komma lika mycket för maten som för ölen. Det finns inga restauranger av den typen här där man kan gå ut och äta en middag. Bra mat, men ändå till ett överkomligt pris.
Till att börja med är tanken att restaurangen ska vara öppen åtminstone torsdag till söndag.
– Men allt hänger på bemanningen, det är jättesvårt. Så om nån kock läser det här är det bara att höra av sig.