Nyligen kallade Svenska Dagbladet Vört Gastrobryggeri för Gamla stans hemligaste krog, och det var ju inte riktigt tanken, även om tidningen verkade tro det.
Hans Nyström skrattar när han påminns om artikeln och medger att just synligheten kunde ha varit bättre.
– Vi var väldigt anonyma tidigare, vi hade inte ens en skylt, berättar han.
– SvD trodde att det var medvetet, att vi var så kaxiga. Men det var fullständigt hål i huvudet. Vi är som en lönnkrog.
Nu sitter en temporär skylt där och nya skyltar är beställda. Parasoller ska öka synligheten på uteserveringen.
– Vi skulle behöva dra mer folk, nu kommer folk till oss för att de vet att vi finns här. Det är inga spontanbesök, de har läst om det eller hört om det, säger Hans.
Samtidigt är han ganska nöjd med första året. Stjärnkocken Melker Andersson är fortfarande engagerad och byter meny då och då, lär upp kockarna och smakar av maten.
– Han lägger förvånansvärt mycket tid med tanke på att han inte har något ägande.
Hittills har det varit mycket fokus på maten och inte lika mycket på ölen. Tiden går till annat än bryggning.
– Framöver ska vi ha mer egen öl, tanken är att alltid ha åtta egna och fyra andra på kranarna, nu är det tvärtom. Det är inte fel på den andra ölen, men kunderna förväntar sig att kunna dricka våra öl.
– Så där har vi lite att göra, men det är bara att brygga ifatt. Jag får brygga på nätterna för att hinna med.
Ofta blir det centraleuropeiska stilar, och torrhumlade ipor gjorda av Hans kommer det nog aldrig att bli.
– Jag är konservativ, ingen torrhumling, ingen laktos och sånt. Sen har jag ett problem med utrustningen. Det är svårt att öppna primären för att torrhumla. Men jag vill inte heller, jag har inga problem med att göra ipa, men då blir det en med käftsmällsbeska
Arbetsbelastningen är hög för honom, uppåt 200 procent, säger han, men han ångrar inte satsningen som efterträdde Munkbron och Monks i Petersenska huset i Gamla stan.
– Det har varit kämpigt några år, kullerbytta och ökenvandring om vartannat, men jag kastar aldrig in handuken. Jag tycker ju att det är roligt och det är roligt att det börjar bli bra.
Läs även om Vörts satsning på en ölkällare.