Vill fortsätta växa efter första decenniet

Med livemusik, fest och specialprovningar firade Fjäderholmarnas Bryggeri sina första tio år förra helgen. Nu blickar bryggeriet framåt och ser fram emot en period av fortsatt utveckling – och förhoppningsvis ett nytt taproom. 

Jubileumsdagen inleddes med att bryggaren Per ”Perra” Sahlqvist höll i en specialprovning med bland annat hemliga flaskor av öl som aldrig tidigare släppts på bryggeriet i Bro. Sedan fortsatte festligheterna ute i taproomet på Fjäderholmarna. Bland annat med livemusik från Thomas Järvheden och Martin Almgren. 

– Det blev verkligen en fantastisk dag och fest med kunder, vänner, familj och ölfolk som stöttat oss genom våra första tio år. Nu är vi verkligen peppade på våra nästa tio, som förhoppningsvis blir lite lättare, säger Pelle Ågren, en av bryggeriets grundare. 

2020 flyttade Fjäderholmarna sitt bryggeri från den lilla ön i Stockholms inre skärgård till Bro på fastlandet. En flytt som möjliggjorde en rejäl kapacitetsökning. 

– Sedan flytten har vi ökat vår omsättning, kapacitet och tillverkad volym successivt och vår förhoppning är att fortsätta att öka, både mot Systembolaget och krog som idag står för ungefär en lika stor volym, säger Pelle Ågren och fortsätter: 

– Det rullar på bra för oss nu och vi producerar mer öl än vi någonsin gjort och är fortsatt fokuserade på att fylla upp vår nya, ganska tilltagna, kostym. Det känns kul!

En relativt stor volym går redan till bryggeriets taproom som ligger kvar på Fjäderholmarna, och ett sätt att öka ytterligare är förstås ännu ett taproom. 

– Det är vårt långsiktiga mål, att inom en inte alltför avlägsen framtid öppna ett taproom innanför tullarna så att vi kan servera vår öl från tank året runt. 

Men innan dess är det Brewskival som stundar, för första gången. 

– Vi är otroligt glada och hedrade att få ställa ut på den sista upplagan av Brewskival. Vi har stora förväntningar då alla vi pratar med säger att det är den bästa festivalen de varit på, så detta blir verkligen pricken över i:et av vårt 10-års jubileum. 

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.