Sport, musik och öl i Beernews Afterwork

Ett nytt avsnitt av Beernews Afterwork är ute! Om du gillar idrott och musik nästan lika mycket som öl, så är det här avsnittet för dig. Beernewsredaktör nummer två, Henrik Edberg, gästar Tobias Janius för ett samtal som sveper iväg som en undervattensström i Göta Älv.

Veckan har rullat på och vad passar då bättre än att koppla av med ett nytt avsnitt av Beernews Afterwork? Den här gången träffar vi Henrik Edberg, hängiven ölentusiast och journalist från Göteborg, som tillsammans med Tobias Janius pratar om några av sina största passioner: fotboll, vinylskivor och, såklart, öl.

Henrik är en av Beernews två redaktörer och har i över 20 år följt Göteborgs ölscen på nära håll. Med en bakgrund som lokaltidningsreporter har han ofta skrivit om hantverksöl och ölkultur när tillfälle getts.

I avsnittet diskuterar Tobias och Henrik likheterna och olikheterna mellan sport, musik och öl. De funderar över varför man håller på sitt favoritlag och vilken sport som egentligen är bäst. Företeelser som GAIS, Accept, Philadelphia, Arsenal, Torslanda och Pung-Mats dyker upp frekvent – och kanske, men bara kanske, blir det rekord i hur ofta just ordet pung någonsin har nämnts i ett poddavsnitt. Vi ber om ursäkt för det i förväg.

 

Du kan fritt och direkt lyssna på avsnittet på SpotifyApple Podcasts eller överallt där poddar finns.

Är du nyfiken på att höra mer av Henriks och Tobias samtal? Bli medlem i Beernews Patreon så får du tillgång till ännu mer ölpodd i Beernews Deluxe. Läs vidare på patreon.com/beernews

Avsnitt 5 av Beernews Afterwork presenteras i samarbete Alkoholgranskningsmannen

Läs också: 
• Beernews poddpremiär ”En ny slags ölpodd”