Från bar till bryggeri i Beernews Afterwork

Äntligen! Det är dags för Beernews Afterwork igen. Den här gången träffar vi Maria Gunnarsson, restaurangchef och nybliven bryggare på Tegellådan i Stockholm. Om du någonsin har undrat hur det är att kasta sig in i bryggarvärlden utan tidigare erfarenhet, så är det här poddavsnittet för dig.

I ett pinfärskt avsnitt möter vi Maria Gunnarsson, som nyligen tagit steget från restaurangchef till bryggare på Tegellådan i Stockholm. Hon och Tobias Janius snackar om hur det är att starta ett bryggeri från grunden, nervositeten inför första brygden och betydelsen av papper och penna i en digital värld.

Dessutom delar de en långburk Staropramen – ett öl som nominerats av kulturmecenaten Sebastian Försth som stöttar Beernews via Patreon. De kalla välbekanta klunkarna av tjeckisk pilsner leder till en diskussion om Prag och varför Maria tyckte att Staro alltid kändes lite finare än stor stark när hon började att dricka öl på krogen.

Men det blir även mycket annat så klart. Den här gången bjuder vi på nästan en hel timme av mysigt snack om allt mellan humle och bord, som bäst avnjutes när höstrusket piskar som hårdast mot rutan.

 

Vad väntar du på? Kör igång brasvideon, häll upp en Staro och börja lyssna!

Du kan fritt och direkt lyssna på avsnittet på SpotifyApple Podcasts eller överallt där poddar finns.

Bli medlem i Beernews Patreon så får du tillgång till ännu mer ölpodd i Beernews Deluxe. Läs vidare på patreon.com/beernews.

Avsnitt 6 av Beernews Afterwork presenteras i samarbete Alkoholgranskningsmannen.