Nyligen flyttade Två Feta Grisar till nya lokaler. Nu blir det nya tankar också och kapaciteten ökar en hel del.
Beernews skrev för en tid sedan om att Två Feta Grisar satsat på nya större lokaler. Man är fortfarande kvar i Aröd och har faktiskt flyttat in i grannlokalen.
Nu blir det också två nya tankar, något som bryggaren Daniel Wasenack längtat efter.
– Det ger större kapacitet men framför allt får vi ett bättre upplägg. Det blir ett lite mer avslappnat tempo och ölen kan stanna längre på tank när det behövs. Vi får till exempel mer marginaler för torrhumling.
De nya tankarna gör att maxkapaciteten i bryggeriet går från cirka 35 000 liter per år till 60 000 liter per år. En väsentlig skillnad förstås.
– Då kommer vi ändå att kunna hålla en ganska snäll fart. Vi fyller inte allt direkt, men på sikt är det förstås målet, säger Wasenack.
Den ökade kapaciteten ger också i alla fall till en början möjlighet att planera bryggningarna lite annorlunda.
– Vi kommer att kunna se till att alla delägare blir mer inblandade när vi brygger. Nu är det mest när det är buteljering och då är ju bryggningen roligare, säger Wasenack.