Håkan Lind på Norrköpings Bryggeri tror att fantombryggerierna blir fler. Det är ett av svaren han ger i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?
Jag bröt mitt ”ljus lager-drickande” i mitten på 90-talet med några brittiska ales men när jag smakade Sierra Nevadas Torpedo för kanske 10-12 år sedan är jag förlorad till humlen.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
Vår egen session IPA Derby Love och gärna vad jag kommer över från Stigberget
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
Vår Imperial Red ”Bastarden Från Öster Tull”, fast våra småkok med NE-IPA som vi kör i pop up kranarna 8-10 dagar unga är såklart löjligt goda!
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
Stigbergets Bryggeri.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
Jag tror vi får se fler Fantombryggerier som utnyttjar överkapaciteten hos vissa halvstora bryggerier. Även starten på en långsiktig förändring då de unga tjejer och killar som börjar dricka öl gör det från ett stort och varierat utbud och inte ”tvingas” in i stor stark-fållan.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Förutom Hanna, så ser jag verkligen fram mot att få ta några öl för mycket med Daniel Herdegren som driver Möllys igen, för jag vill minnas att vi hade jäkligt kul förra gången…