Timo Krjukoff på Sahtipaja dricker gärna lokal öl. Det berättar han i Beernews sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?
– Kommer inte ihåg vilken öl, men det var ett besök på de Molen många år sedan.
– En god session IPA eller en berliner.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
– BA Rött men inte Sött. Komplexitet av som och smak samt det lilla extra med ättiksyran i ölen.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
– Hårdare konkurrens med fler bryggerier, mer folköl, fler bryggpubbar
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
– En god lambic med min fru Lotta. Öl i hennes sällskap smakar alltid gott