En ölfestival med bara lagrade öl. Det blir verklighet hos Marcus Fransman i Nässjö i augusti.
Det är på hans Nässjö Ölkafé som festivalen genomförs 19 augusti. Fransman fortsätter därmed att sätta Nässjö på den svenska ölkartan. Beernews har tidigare berättat om han initiativ för att få hembryggare att göra kommersiell öl, och dessutom satsar han på en folkölsbutik i Nässjö.
Ölfestivalen kommer att ha fokus på lagrad suröl och imperial stout, men även en del andra ölstilar kommer att finnas tillgängliga.
– Det blir alltid en del flaskor stående i källaren och då tänkte jag att jag hittar på något, säger han.
I dagsläget finns 602 flaskor i källaren och hans plan är att öppna flaskorna och servera smakprov i takt med att någon visar intresse. För den nyfikne kommer ölen att finnas listade på Untappd inför festivalen.
– Jag vill att det ska vara billigt, jag tänker mig 20 kronor för tio centiliter och att jag har tre-fyra olika stationer med öl.
Festivalen ska pågå under hela dagen och börjar redan klockan elva på förmiddagen.
– Folk ska kunna komma och gå som dom vill och jag hoppas på att det finns en del som kommer att åka hit från andra städer också.