Gotlandsbryggeriet Hop Shed Brewery har tagit nästa steg i utvecklingen. Det nya bryggeriet står färdigt och nu tar man sikte mot Systembolaget.
Hop Shed består av austaliensaren Rob Bough, samt Simon Svennefjord, Jesper Sahlsten och Erik Engström. Nyligen stod den nya bryggerilokalen klar. Steget från 15 till 60 kvadratmeter och till ett 400 liters bryggverk med 3500 liters tank-kapacitet betyder mycket för bryggeriet
– Det nya bryggeriet är i gång nu. Tankarna är fulla och vi jobbar för fullt med att skala upp våra recept, berättar Rob Bough.
I dagsläget säljs all öl till restauranger, förutom det som går åt i bryggeriets eget provsmakningsrum. Förutom bryggeriverksamheten har Hop Shed också arrangerat bussturer på Gotland, där deltagarna fått besöka andra bryggerier.
Nästa steg i utvecklingen blir Systembolaget. Om allt går enligt planerna kommer den första produkten på Systembolaget i januari.
– Vi siktar också på att börja med bryggerikurser, säger Bough.