Lidköping ska få sin första bryggeripub. David Bustad har fått bygglov och hoppas brygga öl före årsskiftet.
Ett bryggeri på 400 kvadratmeter och en restaurangdel på cirka 100 kvadratmeter ska byggas ganska centralt i Lidköping.
– Nu är det dags att satsa och det känns riktigt spännande, säger Bustad.
Namnet på bryggeriet blir Bustad Brewing och även pappa Benny är inblandad i föreraget. Men det blir David som ska jobba på bryggeriet.
Ett bryggverk på 1500 liter och åtta jästankar ger en bra kapacitet redan från start.
– Vi skulle kunna brygga uppemot 300 000 liter med den utrustningen men första året siktar vi på att nå mellan 50 000 och 60 000 liter, säger David Bustad.
Han har under sommaren jobbat på Qvänum Mat o Malt och har ett förflutet på Oceanbryggeriet. Dessutom har han varit bryggeriansvarig på All Inn Brewing.
Och nej, All Inn Brewing är inte felstavat utan handlar om ett bryggeri i Brisbane, Australien. Alltså inte det svenska All In Brewing.
– Vi hade en egen bar där också. Det var en rolig upplevelse men jag kom tillbaka till Sverige i april, berättar David Bustad.
Nu blir det full satsning på det egna bryggeriet och för Lidköpingsborna blir detta den första bryggeripuben.
– Det är inte säkert att restaurangen blir klar samtidigt som bryggeriet. Men då får vi ta det i nästa steg. Vi tänkte att det är lika bra att satsa ordentligt när vi ändå skulle göra något, säger han.