Han är anställd som bryggare. Och på fritiden då? Ja, då brygger han också öl.
Daniel Haag trivs onekligen bra i ölbranschen.
Hans anställning är på Wermlands Brygghus i Kristinehamn. Det är också där som han brygger under varumärket Good Guys, tillsammans med ett gäng kompisar.
– Jag ser inte att vi konkurrerar. Good Guys brygger nog lite mer nishcade humletunga öl, säger han.
Som för så många andra började Haags bryggarresa med att brygga öl hemma.
– Jag blev lite kreativ med mitt intresse, beskriver han det.
I två år har han bryggt öl på Wermlands Brygghus och längs vägen kom tankarna på att starta Good Guys Brew. Nu har man två egna jästankar och betalar per batch hos Wermlands Brygghus.
– Vi har eget råvarulager, vi delar inte på något annat än bryggeriet, säger han.
Haag är inte ensam i Good Guys, han har kompisar med expertkunskaper inom olika områden. Någon är duktig på vatten, en annan har utbildat sig inom jästkulturer.
– Vi är fem-sex stycken som är inblandade på olika sätt. Men ingen är anställd. Jag har bra folk med mig, de kan en hel del.
Karlstad är den stora marknaden för Good Guys, där finns man både på krogar och Systembolaget. Men deras öl har också bland annat hittat till Göteborg.
– Karlstad är vår huvudmarknad. Jag tror att vår lite mer moderna öl saknades här. Vi syntes en del i media tidigt också, det hjälpte oss, säger Haag.
I år kommer de upp i en årsproduktion på cirka 12000 liter öl.