Stefan Skogh från Strängnäs är årets vinnare i Imagine & Gunn. Nästa år får han åka till Skottland och brygga sin egen öl med bland annat pepparkakor.
Det är bryggeriet Innis & Gunn som står bakom tävlingen där alla som vill får skicka in ett förslag på hur man kan smaksätta ett öl. Nio finalister utses och efter att cirka 4700 röster kommit in på Facebook var det Stefan Skogh som vann.
– Jag är otroligt glad över att ha vunnit. Det ska bli fantastiskt roligt att får åka till Skottland och träffa gänget som jag ska brygga min öl tillsammans med. Jag vill passa på att tacka alla som har röstat fram just min öl. säger Stefan Skogh.
Nästa sommar bär det av till Skottland för att brygga ölet som han föreslagit. Ölet släpps sedan på den svenska marknaden under nästa höst.
Här är alla nio finalisterna och deras förslag på öl:
1. Stefans öl – ”Bourbonfatslagrad Winter Cookie stout med smulade pepparkakor, kanel, ingefära och farinsocker.” Stefan Skogh, Strängnäs.
2. Roberts öl – ”Ekfatslagrad nordisk Saison med blåbär och lingon.”, Robert Arnesson, Bergkvara.
3. Peters öl – ”Ekfatslagrad fruktig IPA med tydlig smak av fläder.”, Peter Karlsson, Rävlanda.
4. Fredriks öl – ”Islayfatslagrad rökig stout med smak av apelsin och kryddnejlika.” Fredrik Heurlin, Vikbolandet.
5. Ninnis öl – ”Romfatslagrad pale ale med smak av kokos, mango, banan och vanilj.”, Ninni Pettersson, Kristianstad.
6. Benjamins Öl – ”Romfatslagrad blåbärs och vaniljstout.” Benjamin Kristiansen, Helsingborg.
7. Jennys öl – ”Calvadosfatslagrad pale ale med smak av ljung och honung.” Jenny Sundqvist, Nyköping.
8. Jonas öl – ”Pedro Ximénez-Sherryfatslagrad imperial stout med smak av pomerans och mörk frukt.”, Jonas Karlsson, Knivsta.
9. Annas öl – ”Cognacsfatslagrad stout med smak av citron och lakrits.” Anna Erikssson, Boden.