Det har blivit Brekeriets tur i vår enkät serie. De tre skåningarna satsar förstås hårt på den nya delen av bryggeriet där det blir fatlagring.
Brekeriet har blivit ett mycket populärt bryggeri både i Sverige och utomlands. Här är deras tankar om det gångna året och det kommande åren. Christian Ek står för svaren.
1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?
Det bästa var att vi blev färdiga med vår nya lokal för ölen som vi kallar för Vild, där all öl jäser på ekfat under lång tid. Produktionen av Vild-ölen startade vi i maj och vi kommer släppa de första ölen i början av 2018.
2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?
Vi kommer fortsätta satsa på Vild-ölen och successivt öka jäskapaciteten på ek.
3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?
180 000 liter under 2017 och vi siktar på 250 000 liter under 2018.
4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
Systembolaget. Det startar fler nya bryggerier hela tiden och många bryggerier är beroende av Systembolaget samtidigt som det blir tuffare för Systembolaget att kunna ”ta hand om” alla nya bryggerier.
Vi är lyckligt lottade med att kunna exportera största delen av vår produktion och exporten ökar hela tiden för oss.
5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
O/O Brewing