Sigtuna Brygghus är bra på miljöarbete, men vill bli ännu bättre. Det avslöjas i vår enkät till svenska bryggerier.
Sigtuna Brygghus värnar om miljö och hållbarhet. Det är tydligt när man läser Karl Kusas svar på våra frågor.
1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?
Utan tvekan vår separator, vi slipper filtrering samt långa förberedelser och avslut. Kortare tid effektivare och kvalitén på vår öl blir mycket bättre, mindre syre vilket betyder längre hållbarhet och betydligt mer smak!
2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?
Lite omstrukturering i bemanningen har gjort att vi får mer ansvar vilket kommer att leda till att vi utvecklas som grupp men även som individer. Vi ska fortsätta satsa på hållbarhet, inte bara ekologiska produkter utan se över hela produktionen hur vi kan producera grymt bra produkter med hög miljömedvetenhet.
3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018? +1ML och +1ML
4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
Hållbarhet, vi arbetar på arbetsplatser där mycket vatten och kemikalier används. Vi måste se över hur vi använder det, återanvända så mycket det går!
5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
Många har varit bra men Dugges tycker vi har varit på hugget, de har kört många events och gör bra grejer!