Jämmerdalens Hantverksbryggeri imponerade på många under Nolia Beer i hatas. Här är deras framtidsplaner.
Johan Åkerman och Jenny Rönnbäck står bakom bryggeriet och i Beernews enkät berättar de om sina framtidsplaner.
1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?
Eftersom vi inte har funnits längre än ett år skulle vi vilja säga att det är mycket som har varit bra. Allt från att få färdiga tillstånd till att få fylla våra första ekfat.
Nolia Beer och det positiva mottagandet vi fick där.
Kontakten, responsen och intresset vi fått från restauranger på hemmaplan redan från dag 1.
2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?
Vi hoppas på att kunna få in våra öl på Systembolaget i början av 2018.
Eftersom vi har väldigt ont om utrymme har vi varit och kollat på en större lokal som vi känner skulle passa oss ypperligt. Dock vet vi i nuläget inte hur det kommer att falla ut, Vi kan bara hoppas, vänta och se.
3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?
Under 2017 har vi producerat ca 3000 liter och vi räknar med att åtminstone kunna dubbla vår produktion under 2018.
4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
Hur mycket öl rymmer en matsked?
5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
Sveriges bästa bryggeri 2017. Av de vi smakat på så ligger Brekeriet, Omnipollo och Stigbergets högst på våra Untappd i alla fall.
Det är en svår fråga då vi är rätt geografiskt handikappade.
Allstas syrliga mölskor och Three från Beer Studio som vi smakade på Nolia är öl som vi gärna dricker igen.