Centralbryggeriet i Linköping ska växa under 2018. Ett större bryggverk ska hjälpa till med det.
Viktor Hansen på Centralbryggeriet satsar steg för steg. I fjol satsades det på en tappningslina, i år ska bryggverket bli större. Här är alla hans svar på våra enkätfrågor.
1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?
– Årets bästa är nog vår nyinstallerade tapplina som frigjort personal och således möjliggjort att vi kunnat brygga/buteljera parallellt.
2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?
– Vi kommer, som så många andra, främst satsa på ett provsmakstillstånd. På bryggdelen kommer vi även att bygga om vårt bryggverk från 1000 liter till 2000 liter.
3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?
– Som det ser ut i skrivande stund verkar vi landa på 105-110.000 liter och tanken är att under 2018 producera minst 130.000
4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
– Jag tror att gårdsförsäljningen kommer ligga i topp.
5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
– Får nog svara Ångkvarn på den frågan, baserat på resultatet från Sthml Beer & Whisky.