I sju år har Almanac jobbat med utgångspunkt från San Fransisco. I morgon är det äntligen dags för deras eget bryggeri och tap room att öppna.
Almanac har fått en hel del svenska fans tack vare den höga klass de håller på framför allt sina sura öl. Men sedan starten 2010 har man tagit fram ölen hos andra bryggerier. Nu är det dock dags för det egna bryggeriet att öppna.
Under helgen är det invigning och det har ägarna Damian Fagan och Jesse Friedman sett fram emot. Visserligen har man haft ett tap room i Alameda men nu blir det på ett helt annat sätt.
– Det blir första gången vi kan sälja ölen direkt till våra kunder där ölet är producerat, säger Friedman till sajten SF Eater.
Ett bryggverk på drygt 2000 liter har installerats, och det blir en rejäl satsning på olika fat. 4000 ekfat och 500 foeder-tankar finns det i den stora lokalen som är en gammal hangar från 1940-talet.
– Det här stället såg ut som en katedral för fatlagrad öl redan innan vi flyttade in, säger Friedman.