Anders Abrahamsson på Åre Bryggcompagni är mest nöjd med att utbyggnaden av bryggeriet är inledd. Det berättar han om i vår enkätserie.
1. Vad var det bästa med 2021 på ditt bryggeri?
– Att vi påbörjade utbyggnationen av våra lokaler, fortsatte släppa mer vild öl och att restaurangerna runt om i landet åtminstone fick en andhämtning under pandemin. Vi gjorde våra första anställningar vilket var välbehövligt.
2. Vad var det sämsta med 2021 på ditt bryggeri?
– Att vi i princip hela året maxat vår kapacitet och fått hålla tillbaka på många idéer vi gärna vill göra. Men det får vi sjösätta om ett år så det blir bra det med.
3. Vad skulle ett beslut om gårdsförsäljning betyda för er?
– Inte så mycket som förslaget är utformat nu, men det är principiellt ett mycket viktigt steg framåt för oss alla dryckestillverkare.
4. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2021?
– Finns som vanligt flera, Stockholm Brewing Co med det arbete de gör på vilda sidan. Flera av våra lokala bryggerier här i jämtland som kämpar på bra! Mitt bästa ölminne från 2021 är dock sommarens uteservering på Zumen och Nynäshamns Ångbryggeris Schwartzbier!
6. Vilken ölstil vill du se mer av från svenska bryggerier under 2022?
– Schwarzbier! Så fort jag har plats i bryggeriet ska det bryggas en schwarzsbier!