Anders Hansson på Malmö Brewing tror att svenska hantverksbryggerier kommer att ta mer plats i framtiden. Det och mer berättar han i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?
– Måste ha varit min första hemmabryggd tillsammans med min storebror när jag var 12-13 år. 1984.
– En APA från ett svenskt bryggeri. Direkt från tapp i en growler.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
– Några av våra öl med cacao och choklad. Min familj startade Malmö Chokladfabrik. Vi är ju ensamma i Sverige med att göra vår egna choklad från cacaoböna, så att tillföra egenproducerad cacao till vår öl utan att använda extrakt tycker jag blir vårt val.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
Oj, Craftbeer kommer att ta mer och mer marknadsandelar. Sa en gång i tiden att vi kommer bli 100 bryggerier i Sverige, men oj vad fel jag hade. Jag hade hoppas på fler Taprooms och restaurangbryggerier men tyvärr gör ju inte Sveriges politiker det lätt för oss just nu. Alla dessa höjda skatter och monopolet gör det väldigt svårt. Jag tror inte Sverige kommer hamna i en bryggerisvacka med konkurser och så vidare.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Jag skulle vilja ta en öl med mina bryggare Thomas Fransson och Erik Waller. Dom gör ett grymt jobb och det var länge sedan nu att vi satt ner och bara njöt.