Bildspel
David Staffas jobbade tidigare på Omnipollo i Göteborg. Nu blir han barchef i Kungsbacka.
I helgen var det premiär för en ny krog i Kungsbacka.
Ostindiska Ölkompaniet, med två barer i Göteborg, har nu spridit konceptet vidare. I fredags var det smygöppning och på lördagen invigdes det officiellt med ett tiotal inbjudna bryggerier på plats i Kungsbacka.
– Det är den till ytan största anläggningen och följer samma koncept som vi har i Göteborg, med hantverksöl och fusion- och pubmat, med inspiration från Göteborg och Kanton, säger Kenneth Dämbäck, operations manager hos Masalafamiljen, som äger Ostindiska.
Expansionen görs trots den svåra situationen för krogbranschen. Nåt som Ostindiska märkt av i Göteborg.
– Det har varit tufft för vår krog på Värmlandsgatan och vi var tvungna att stänga igen under en tid. Nu försöker att öppna upp den nu sakta men säkert igen. Sen är vår krog på Danska vägen i Göteborg är en av de bitar som räddat oss under den här tiden.
– Det är en risk att starta nåt nytt nu, men vi tror på det vi gör och konceptet är rätt, säger Kenneth Dämbäck.
På Ostindiska i Kungsbacka finns tio kranar, merparten ska fyllas med öl från Galatea, men det kommer alltid att finnas några med lokalt hantverksöl också. På premiären fanns bland annat O/O, AKiA, Odd Island, Ocean och Spike på plats.