När taket läcker är det dags att börja brygga öl. Så resonerade i alla fall nunnorna på Maredretklostret i Belgien.
Maredretklostret hade problem att få ihop pengar till renoveringar och då valde de det sätt som många andra, om än manliga kloster, gjort i Belgien. De började med öl.
Det var för fem år sen. Nunnorna fick tag på bryggeriet John Martin som skulle hjälpa dem att ta fram öl inspirerad av klostrets historia och värderingar.
Tre år senare kom Maredret Altus, en amber ale med kryddnejlika och enbär, och Maderet Triplus, en blond med koriander och salvia, ut på marknaden.
– Det är bra för hälsan och hjälper matsmältningen. Alla nunnorna tycker om ölen, vi är ju trots allt i Belgien, säger syster Gertrude.
Varje nunna får en varsin flaska på söndagar.
Produktionen ligger nu på 300000 flaskor per år, en siffra som enligt Edward Martin på bryggeriet ska öka till tre miljoner inom några år.
Inte långt från Maredret ligger klostret Maredsous vars öl öl görs av Duvel.
– De var medvetna om det och gav oss klartecken. Det är inte någon tävling, vi kompletterar varandra, säger syster Gertrude.
Läs mer här.