Fyra nya tankar ska ge större valfrihet och mer öl under nästa år för Bergslagens Brygghus.
– Finns det bara efterfrågan kan vi brygga mycket mer framöver, säger Stefan Orädd.
Beernews berättade tidigare i höstas om Bergslagens Bryggeri, som har en liten men mycket charmig bryggerilokal i en gammal brandstation i Smedjebacken.
Nu har dalabryggarna lyckats få in fyra stycken 1000-literstankar i det trånga utrymmet. Årets uppskattade produktion på cirka 24 000 liter kan därmed mer än fördubblas under 2017.
– När allt är inkopplat kan vi brygga en gång i veckan och komma upp i 50000-60000 liter under nästa år. Det vore inte så illa på 60 kvadratmeter, säger Orädd.
De fyra tankarna är på plats i bryggeriet, men det återstår fortfarande att koppla in kylslingorna. När det är klart är det fritt fram att skruva upp produktionen.
Så här långt har det bryggts öl vid sidan av ordinarie jobb. Tanken är att fortsätta så, åtminstone en tid till.
– Vi får se hur efterfrågan blir, det beror lite på det.
Med flera tankar i brygghuset ökar också möjligheterna att göra lite mer annorlunda öl.
– Vi kommer att kunna lagra öl lite längre och då kan vi också variera oss lite mer. Det känns som att det finns en efterfrågan på våra öl, säger Orädd.