Det blir fokus på kolsyran vid årets Craft Beer Conference i Malmö. Men det kommer också att handla om kombinationen öl och mat.
Craft Beer Conference lockade en hel del bryggare till Malmö i fjol, då programmet till största delen handlade om jäst. I år blir det fokus på kolsyra.
– Det kommer att pratas om olika metoder och dessutom finns det en möjlighet att diskutera och även att träffa kollegor, säger Dan-Magnus Svensson, en av arrangörerna.
Talare under dagen i ämnet kolsyra blir de här tre experterna:
– Kurt Marshall, ansvarig för praktiska delarna under bryggmästarutbildningen vid VLB i Berlin.
– Jamil Zainasheff, driver amerikanska Heretic Brewing, har webb-radioprogram på Brewing Network och har skrivit flera böcker om ölbryggning.
– Dr. Nicole L. Garneau, smakforskare från Denver och författare till Beer Flavor Map.
För Garneau blir detta första besöket i Malmö och Svensson ser fram emot det.
– Vi ska inte bara nörda ner oss i CO2 och det blir även inspiration genom smakupplevelser också, säger han.
Garneau kommer att prata om smaker och smakkombinationer, men kommer också att genomföra en del där det blir provsmakning av olika maträtter tillsammans med öl.
– Det blir fyra eller fem öl till lika många maträtter. Hon är mycket uppskattad och jag är jätteglad att hon kommer till vår dag. Det är en ära att hon vill komma, säger Svensson.
I fjol var det 64 deltagare på konferensen, vid årets evenemang är taket satt till 80 stycken deltagare.