Helsingborgsbryggeriet Brewski vill jobba sig in på den amerikanska marknaden. Marcus Hjalmarsson för diskussioner med några bryggerier om att brygga deras Mango DIPA på plats i USA.
Brewski och Hjalmarsson har bra kontakter i USA. I fjol var han på ett längre besök bland annat på Cigar City, och vid Brewskival för några veckor sedan var det amerikanska inslaget betydande.
Nu kan samarbetet bli större än så. Sedan en tid tillbaka för Hjalmarsson diskussioner med några bryggerier om att börja brygga deras Mango DIPA i USA.
– Inget är klart, vi får se vad som händer. Men vi har pratat och pratar om det, säger han.
Omnipollo har tidigare varit en hel del och bryggt öl i USA, och lite andra collaborationer har gjorts mellan svenska och amerikanska bryggerier.
Men det här vore ett nytt sätt för ett svenskt bryggeri att slå sig in på den amerikanska marknaden.
Anledningen till att brygga på plats i USA är att kunna erbjuda så färsk humlig öl som möjligt.
– Jag tror att det blir av, men var och när får vi vänta med, säger Hjalmarsson.