Bröderna satsade på bryggpub i Göteborg

Bildspel

Bild 4 av 4

Irfan och Emot Naprelac brygger 180 liter öl i varje batch.


 

De hade aldrig bryggt öl när de tog över för tre år sedan. Men de lärde sig snabbt och nu driver bröderna Irfan och Emir Naprelac Göteborgs äldsta bryggeripub.

Pannrummet Kök & Bar var tidigt ut med bryggeripub. Ganska tidigt på 2000-talet bryggde man öl och hade öppet för allmänheten en del fredagar. För tre år sedan sålde de tidigare ägarna och bröderna Irfan och Emil Naprelac tog över.

– De frågade om vi ville ha kvar bryggeriet och det ville vi. Vi tog oss an utmaningen. Dom sade att det skulle ta oss ett år att lära oss att göra öl, men efter några kvällar gick det riktigt bra, berättar Irfan.

De hade tidigare drivit en annan verksamhet på Eriksberg i Göteborg, men den här nya utmaningen kunde de inte motstå.

I dag serveras lunch på Pannrummet, men på kvällarna hålls endast öppet för sällskap. Det kan handla om fester eller ölprovningar.

De annorlunda öppettiderna gör också att få ölintresserade verkar ha hittat dit. De två öl som var påkopplade under Beernews besök fanns inte ens att hitta på Untappd.

Ölprovningarna hålls av Irfan som har en magisterexamen i matkultur och som nu också tagit till sig bryggkonsten tillsammans med brorsan Emir

– Vi läste en hel del böcker. Vi hade inte kvar de gamla recepten och lärde oss på egen hand. Vi ville också hitta smaker som vi själva gillade, säger Emir.

Bryggverket är på 180 liter och de har 13 olika recept som används. All öl hamnar på fat och de försöker ha två av sina egna fatöl påkopplade.

– Vi har ett gammalt bryggverk med kranar och grejer. Det är hantverk på riktigt, säger Irfan.

Pannrummet ligger i Gamlestaden och i dag är området runt om till stora delar en byggarbetsplats. Det ser bröderna som positivt på sikt.

– Det byggs mycket kontor och lägenheter och händer mycket här. Om några år har området utvecklats och då kommer vi säkert att ha kvällsöppet. Men nu fokuserar vi på att göra bra luncher.

Även om öppettiderna utökas är tanken att också fortsätta med de provningar som nu genomförs ska fortsätta.

– Vi gillar att lära ut och få folk att uppskatta öl, säger Irfan.