Sixpoint satsar stort på nytt bryggeri i Brooklyn, New York. Utöver bryggeri blir det två barer vid fastigheten.
New York-området har under senare tid haft en enorm utveckling när det gäller bryggerier. Inte minst har det hänt mycket på Brooklyn och nu är det dags igen. Det är Sixpoint, en av pionjärerna när det gäller öl i området, som gör en storsatsning.
I maje nästa år ska allt vara på plats i Gowanus, Brooklyn, och man flyttar in i ett renoverat hus från 1904.
Utöver ett modernt bryggverk ska det finnas ett koelschip och foedertankar i byggnaden. Dessutom byggs det två barer, en på markplan och en på taket. Från taket ska det var möjligt att se såväl Manhattans som Brooklyns skyline.
– Mest av allt handlar det om en plats att samlas på, smaka underbara drycker och utforska allt som öl kan vara. Besökarna kommer få njuta av det hjärta och den själ som vi lägger på att skapa våra öl, säger bryggmästaren Eric Bachli, som anslöt till Sixpoint från Trillium 2017.