Satsningarna avlöser varandra hos Revsund Brewery. Nästa år satsar man på en bryggeripub i anslutning till bryggeriet.
Jämtländska Revsund Brewery började med att brygga i liten skala i en bastu i fjol. Men sedan har det gått snabbt framåt. I dag är man granne med Jämtlands Bryggeri i betydligt större lokaler, och produktionen har börjat ta fart.
– Det blir cirka 9000 liter i år och nästa år borde vi minst fördubbla det, säger Tommy Jonasson.
En del öl hoppas man kunna sälja i direkt anslutning till bryggeriet. Man har nämligen klart med ett provsmakningstillstånd och ska öppna ett tap room.
– Vi håller till i ett gammalt bageri, och vår pub blir i den del som tidigare var ett kafé, berättar Jonassson.
Tillståndet tillåter 30 gäster samtidigt i lokalen och inledningsvis blir det öppet någon gång i månaden. Men under sommaren är det troligt att man håller öppet oftare.
– Det är en hel del utländska turister här då och många verkar nyfikna på vår satsning. Det ska bli kul att kunna ta emot gäster här vid bryggeriet och erbjuda vår öl, säger Jonasson.
Revsunds Brewery hör hemma i Bräcke kommun och förutom Jonasson är det Henrik Spansk som finns med i satsningen. Än så länge har båda heltidsjobb vid sidan av bryggerisatsningen.