I tio år har SD Tap Room varit en bar och restaurang i San Diego. Nu satsar man även på bryggeripub och ölansvarig blir bryggarprofilen Bill Batten.
Batten jobbade i tolv år för Alesmith och var en viktig del av det bryggeriets utveckling. När Mikkeller San Diego öppnade i Alesmiths gamla lokaler i fjol valde Batten att stanna kvar.
Tidigare i år blev det dock känt att han lämnade Mikkellers bryggeri och det samarbetet blev alltså inte så långvarigt.
Men nu har Batten klart med nytt jobb. Tap Room Beer Company blir namnet på företaget bakom den helt nya bryggeripuben som ska ligga ganska nära universitetsområdet i centrala San Diego.
Bygget blir imponerande och halva ytan kommer att vara en uteservering. Målet med ölen är att brygga många olika stilar och att våga experimentera. Inledningsvis kommer ölen att säljas på några av de totalt 50 kranarna i nybygget, men på sikt blir det även flaskor och/eller burkar.
Förhoppningen är att kunna servera de första ölen i december i år eller i januari nästa år.